İNGİLTERE ÖĞRENCİ VİZESİ

İNGİLTERE TIER 4 PUANA DAYALI SİSTEM - GENEL ÖĞRENCİ VİZESİ
Genel Öğrenci Vizesine; 6 aydan daha uzun süreli bir kursa kayıt olmanız koşuluyla veya 6 aydan daha kısa süreli bir kursa kayıt olmakla beraber, Birleşik Krallık’ta çalışmak ve / veya kalışınızı uzatmak niyetinde iseniz başvurabilirsiniz.

 
BAŞVURU BELGELERİ

  1. VAF 9 / Ek 8 vize başvuru formu,
  2. Vize için gereken ücret,
  3. En az 6 ay geçerli pasaportunuz ve varsa eski pasaportlarınız,
  4. Pasaportunuzun 1-4’e kadar olan sayfalarının fotokopisi,
  5. İki adet yeni çekilmiş 35x45mm boyutunda biometrik fotoğraf (foğrafların arka planı beyaz olmalıdır),
  6. Kendi ülkenizde aldığınız B1 seviyesinde dil eğitimini kanıtlayan İngilizce belge ve yeminli İngilizce tercümesi,
  7. Gideceğiniz eğitim kurumu tarafından online olarak doldurulmuş CAS belgesi referans numarası,
  8. Maddi durumu gösterir belgeler (kişisel yatırım veya banka cüzdanları, bankadan hesap içeriklerini açıklayan mektup, devlet veya burs veren kurumdan mektup). Banka hesabı başvuru sahibinin kendi veya anne/babasının adına olmalı ve paranın vize başvuru tarihinden önce minimum 28 gün boyunca hesapta bulunuyor olması zorunludur. Banka hesabınızda İngiltere’de kalacağınız süre boyunca yaşam masraflarınızı karşılamak için;
    Londra içi:
    Kurs 9 aydan daha az ise   : Kurs ücreti + kursun her takvim ayı için £800
    Kurs 9 aydan fazla ise        : İlk yılın kurs ücreti + ilk yılın masrafları için £7200
    Londra dışı:
    Kurs 9 aydan daha az ise     : Kurs ücreti + kursun her takvim ayı için £600
    Kurs 9 aydan fazla ise         : İlk yılın kurs ücreti + ilk yılın masrafları için £5400 göstermeniz gerekmektedir.
  9. Nüfus müdürlüğünden alınmış vukuatlı nüfus kayıt süreti ve yeminli İngilizce tercümesi.


İNGİLTERE ÖĞRENCİ ZİYARETÇİ VİZESİ

Öğrenci ziyaretçi vizesine; kursunuz 6 ay veya daha az süreli ise ve calışmak veya kursunuzla ilgili bir iş edinmek istemiyorsanız; ya da Birleşik Krallık’ta kalışınızı uzatma niyetinde değilseniz başvurabilirsiniz.


BAŞVURU BELGELERİ 

  1. VAF1A / VAF1D vize başvuru formu ,
  2. Vize için gereken ücret,
  3. En az 6 ay geçerli pasaportunuz ve varsa eski pasaportlarınız,
  4. Pasaportunuzun 1-4’e kadar olan sayfalarının fotokopisi,
  5. İki adet yeni çekilmiş 35x45mm boyutunda biometrik fotoğraf (foğrafların arka planı beyaz olmalıdır),
  6. Erkekler için askerlik durumunu belgeleyen evrak ve İngilizce tercümesi,
  7. Türkiye'de halen bir eğitim kuruluşunda kayıtlı iseniz öğrenci belgeniz ve not çizelgesi,
  8. Son diplomanız veya eşdeğer belgeniz,
  9. Kendi ülkenizde dil kursuna katıldıysanız belgesi ve İngilizce tercümesi,
  10. Gideceğiniz eğitim kurumundan kabul mektubu (visa letter ),
  11. Bir işyerinde çalışıyor iseniz (veya en son çalıştığınız işyeri için) işyeri belgeleri,
  12. Başvuru sahibinin ve / veya  ailesinin gelir durumu belgeleri,
  13. İngiltere'de ikamet eden bir aile ferdi varsa pasaport fotokopisi,
  14. 18 yaşın altında anne–baba/ veli ile seyahat etmeyen tüm çocuklar için;
  15. anne-baba/velileri tarafından seyahat etmelerine izin verdiklerini teyit eden noter tasdikli muvafakatname ve İngilizce tercümesi,
  16. nüfus müdürlüğünden alınmış vukuatlı nüfus cüzdanı örneği .