FRANSA ÖĞRENCİ VİZESİ

BAŞVURU BELGELERİ (3 aydan uzun süreli eğitim için)

  1. Eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış iki adet uzun süreli form ve OFII müracaat formu,
  2. Vize ücreti (ilköğretim ve lise öğrencileri vize ücretinden muaftır),
  3. Pasaport (geçerlilik süresi en az 1 yıl ve talep edilen vize süresinden en az 3 ay uzun olmalıdır) ve kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfa fotokopileri ve varsa eski pasaportlarınız,
  4. Yeşil pasaport taşıyan öğrencilerin Dişişler Bakanlığı Temsilciliğinden alınan bir protokol yazısını ibraz etmeleri zorunludur.
  5. 3 adet 35*45 boyutunda son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fonu beyaz olan vesikalık fotoğraf,
  6. Gideceğiniz eğitim kuruluşundan kabul mektubu ,
  7. ilk 3 ay için ikamet edilecek yer ile ilgili belge,
  8. Campus France numarası,
  9. Son diplomanız veya eşdeğer belgeniz,
  10. Türkiye'de halen bir eğitim kuruluşunda kayıtlı iseniz öğrenci belgeniz ve not çizelgesi,
  11. Kendi ülkenizde Fransızca dil eğitiminizi kanıtlayan belge (dil kursuna devam ettiğinize dair yazı vs),
  12. Ailenizden masraflarınızı karşılayacaklarını teyit eden mektup,
  13. Yurt dışında kalacağınız sürece geçiminizi karşılayabileceğinizi kanıtlayan belgeler,
  14. Resit olmayan öğrenciler için ebeveynler tarafından verilmiş noter tasdikli muvaffakatname.


BAŞVURU BELGELERİ (3 aydan kısa süreli eğitim için)

  1. Shengen vize başvuru formu,
  2. Vize için gereken ücret ve İstanbul Vize hizmet bedeli (ilköğretim ve lise öğrencileri vize ücretinden muaftır),
  3. Pasaport (geçerlilik süresi en az 1 yıl ve talep edilen vize süresinden en az 3 ay uzun olmalıdır) ve kimlik bilgilerinin ve diğer Shengen vizelerinin bulunduğu sayfaların  fotokopileri ve varsa eski pasaportlarınız,
  4. 1 adet 35*45 boyutunda son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fonu beyaz olan vesikalık fotoğraf,
  5. Nüfus cüzdanınızın önlü arkalı fotokopisi,
  6. Gidiş -dönüş uçak bileti rezervasyonu ,
  7. Seyahatinizin süresini kapsayan €30.000’luk  seyahat sigortası,
  8. Okul kaydı ve ikamet edilecek yerle ilgili belge, (var ise) davet eden kişinin ikamet ettiği belediyeden alacağı tasdikli davetiye ( aslı ve fotokopisi),
  9. Son diplomanız veya eşdeğer belgeniz,
  10. Türkiye'de halen bir eğitim kuruluşunda kayıtlı iseniz öğrenci belgeniz ve not çizelgesi,
  11. Kendi ülkenizde Fransızca dil eğitiminizi kanıtlayan belge (dil kursuna devam ettiğinize dair yazı vs),
  12. Yurt dışında kalacağınız sürece geçiminizi karşılayabileceğinizi kanıtlayan belgeler,
  13. Resit olmayan öğrenciler için ebeveynler tarafından verilmiş noter tasdikli muvaffakatname.