İSPANYA ÖĞRENCİ VİZESİ

BAŞVURU BELGELERİ

  1. Vize başvuru formu,
  2. Vize için gereken ücret,
  3. Talep edilen vizenin bitiş tarihinden itibaren en az üç ay geçerliliği olan  pasaport ve herhangi bir damga, imza, vize yada yazı bulunan sayfalarının ve Shengen vizelerinin fotokopileri,
  4. Son 3 ay içinde çekilmiş arka fonu beyaz olan 45x35 boyutunda 1 adet vesikalık fotoğraf,
  5. İspaya’daki eğitim kurumundan alınmış;
    • kabul mektubu ve proforma fatura.
    • bankadan öğrenim kurumuna kurs ücretinin ödendiğine dair orijinal makbuz,
    • konaklama olarak okul  yurdu veya aile yanı seçildi ise  kalınacak yerin adresi ve telefonu açıkça belirtilmelidir.
  6. Schengen Topluluğuna dahil bütün ülkelerde geçerli €30.000 teminatlı ve talep edilen vize süresini  kapsayan, ani bir hastalık yada kaza halinde ülkeye nakil yada tıbbi ihtiyaç masraflarını kapsayan seyahat sigortası aslı ve fotokopisi,
  7. Türkiye’deki son diplomanızın fotokopisi,
  8. Türkiye'de halen bir eğitim kuruluşunda kayıtlı iseniz öğrenci belgeniz ve not çizelgesi, 
  9. Dil eğitimi için yapılan vize başvurularında; kendi ülkenizde İspanyolca dil eğitiminizi kanıtlayan belge (dil kursuna devam ettiğinize dair yazı vs.),
  10. Yurt dışında kalacağınız sürece geçiminizi karşılayabileceğinizi kanıtlayan belgeler;
    • Altı aylık bir dönem içerisinde üç ayı aşmayan bir süre ile İspanya’da kalmak isteyen öğrenciler için günlük €60 gelir göstermek zorunludur.
    • Masrafları karşılayacak kişinin, başvuru sahibinin ebeveynleri dışındaki şahıslar olmaması gerekir
  11. 18 yaşın altındaki öğrenciler için anne ve babadan alınmış noter onaylı muvaffakatname,
  12. Kalış süresi 6 ayı aşıyorsa;
    • Uluslararası sağlık kurallarında belirtildiği üzere karantina gerektiren şüpheli hastalıklardan herhangi birini taşımadığınızı gösterir doktor raporunun orjinali ve fotokopisi.Rapor İspanyolca, İngilizce yada Fransızca dillerinden herhangi birinde hazırlanmış değilse, tercüme ettirilerek Kaymakamlıktan  ‘La Hey Apostil Mühürü’ alınmalıdır.
    • 16 yaş ve üzerinde başvuru sahipleri için sabıka kaydı orijinali ve fotokopisi (Bu kayıt  son  5 yıl içerisinde ikamet edilen ülkeye ait resmi makamlardan alınmış olmalıdır). Sabıka kaydının veriliş tarihi vize başvurusundan en fazla 3 ay öncesi olmalı ve belge İspanyolca, İngilizce yada Fransızca dillerinden herhangi birine tercüme ettirilerek Kaymakamlıktan ‘La Hey Apostil Mühürü’ alınmalıdır.