İTALYA ÖĞRENCİ VİZESİ

BAŞVURU BELGELERİ

  1. Vize başvuru formu,
  2. IDATA koordinasyon bedeli (eğitim amaçlı vizeler ücretsizdir.),
  3. Talep edilen vizenin bitiş tarihinden itibaren en az üç ay geçerliliği olan  pasaport ve herhangi bir damga, imza, vize yada yazı bulunan sayfalarının fotokopileri,
  4. Üzerinde T.C. Kimlik No yazılı 2 adet nüfus cüzdanı fotokopisi,
  5. Son 6 ay içerisinde çektirilmiş, 35*40mm boyutunda arka planı beyaz olan 2 adet vesikalık  fotoğraf,
  6. İstenilen vize süresini kapsayan ve yurtdışında geçerli olan bir sağlık sigortasının İngilizce olarak hazırlanmış aslı ve fotokopisi,
  7. Gidiş, geliş uçak bileti rezervasyonları ,
  8. Eğitim alınacak okuldan alınmış;
    • kayıt belgesi,
    • okul ücretinin ödendiğine dair makbuz,
    • (var ise) İngilizce olarak hazırlanmış burs yazısı aslı ve fotokopisi,
  9. İtalya’da eğitim süresi boyunca konaklama ile ilgili bilgi,
  10. Son diplomanız veya eşdeğer belgeniz ,
  11. Türkiye'de halen bir eğitim kuruluşunda kayıtlı iseniz öğrenci belgeniz ve not çizelgesi,
  12. Kendi ülkenizde italyanca dil eğitiminizi kanıtlayan belge (dil kursuna devam ettiğinize dair yazı),
  13. Belirli bir maddi geliri olmayan kişiler için; kendilerini maddi olarak destekleyen 1. dereceden yakınlarının geçimi ile ilgili maddi durum belgeleri  ve destekleneceklerine dair dilekçenin aslı ve dilekçedeki imzanın o şahsa ait olduğunu ispatlayan resmi  belge,
  14. İtalya’da kalış süresince tüm masrafların karşılanacağını belirten bankadan alınan garanti yazısı veya kredi kartı bilgilerini içeren mektup aslı ve fotokopisi ve sözkonusu mektubu imzalayan kişinin imza yetkisini gösteren banka imza sirküleri,
  15. Yurt dışında kalacağınız sürece geçiminizi karşılayabileceğinizi kanıtlayan size veya maddi olarak destekleyen kişiye ait  maddi durum belgeleri,
  16. 14-18 yaş arası reşit olmayan öğrencilerin bir yurtta veya İtalya’da yasal olarak ikamet eden yakın bir aile ferdi yanında konaklaması zorunludur. Konuyla ilgili yasal yükümlülüğe ilişkin yurttan veya aile yakınından alınan “Kabul Beyanı” yazısı,
  17. Resit olmayan öğrenciler için; 6 ay içerisinde çıkartılmış ebeveynler tarafından seyahat etmelerine izin verdiklerini teyit eden ve İtalya’da yasal yükümlülüğü alan kişinin kimlik bilgilerini içeren muvafakatname aslı.