RUSYA ÖĞRENCİ VİZESİ

BAŞVURU BELGELERİ

  1. Vize başvuru formu,
  2. Vize bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
  3. 1 adet yeni çekilmiş arka fonu beyaz vesikalık fotoğraf,
  4. Uçak rezervasyonu,
  5. €30.000 teminatlı sağlık sigortası,
  6. 3 aydan daha uzun süreli başvurularda HIV testi,
  7. Eğitim alınacak okuldan alınmış kayıt belgesi aslı,
  8. Eğitim süresi boyunca konaklama ile ilgili bilgi,
  9. Öğrenci velisi tarafından Rusya Büyükelçiliğine/Konsolosluğuna yazılmış dilekçe aslı,
  10. Son diplomanız veya eşdeğer belgeniz ,
  11. Türkiye'de halen bir eğitim kuruluşunda kayıtlı iseniz öğrenci belgeniz ve not çizelgesi,
  12. Yurt dışında kalacağınız sürece geçiminizi karşılayabileceğinizi kanıtlayan size veya maddi olarak destekleyen kişiye ait  maddi durum belgeleri,
  13. Resit olmayan öğrenciler için ebeveynler tarafından seyahat etmelerine izin verdiklerini teyit eden noter tasdikli muvaffakatname.