AMERİKA ÖĞRENCİ VİZESİ

BAŞVURU BELGELERİ

  1. Göçmen olmayan vize başvuru formu, DS156
  2. Herhangi bir Fortis şubesine yatırılmış  vize başvuru ücretinin makbuzu,
  3. İnternet üzerinden ödenmiş SEVIS ücreti makbuzu,
  4. En az 6 ay geçerli pasaportunuz ve varsa eski pasaportlarınız,
  5. Bir adet yeni çekilmiş 5*5 büyüklüğünde vesikalık fotoğraf (arka fonu beyaz olmalıdır)
  6. Erkekler için askerlik durumunu belgeleyen evrak,
  7. Son diplomanız veya eşdeğer belgeniz veya öğrenci belgeniz ve not çizelgesi,
  8. Kendi ülkenizde dil eğitimi aldı iseniz belgesi ,
  9. ABD'deki kayıt olunan okul tarafından verilen geçerli bir I -20 formu,
  10. Öğrenim süresince konaklanacağınız  yer ile ilgili belge,
  11. Bir işyerinde çalışıyorsanız veya  işyeri sahibi iseniz çalışma /işyeri belgeleri ,
  12. İş yerinizden izin alarak gidecekseniz izinli olduğunuzu gösteren mektup,
  13. Başvuru sahibinin ve /veya  ailesinin gelir durumu belgeleri,
  14. Eğitim masraflarınızı kendiniz karşılamıyor iseniz , karşılayacak  sponsorun niyet mektubu ve gelir durumunu kanıtlayan  belgeler.