KANADA ÖĞRENCİ VİZESİ

BAŞVURU BELGELERİ (6 aydan uzun süreli eğitim için)

  1. Vize Formu,
  2. Kalacağınız sürece geçerli olacak pasaportunuz,
  3. Son altı ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz olan 35*45mm 2 adet vesikalık fotoğraf,
  4. Garanti Bankasına yatırılmış vize ücreti dekontu,
  5. Gideceğiniz eğitim kuruluşundan kabul mektubu,
  6. Türkiye’deki son diplomanızın fotokopisi,
  7. Halen öğrenciliğiniz devam ediyor ise öğrenci belgeniz ve not çizelgesi,
  8. İngilizce öğrenmek için herhangi bir lisan kursuna gitti iseniz aldığınız sertifikanın fotokopisi veya kursa devam ettiğiniz tarihleri ve seviyenizi açıklayan bir mektup.
  9. Çalışıyorsanız, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir yazı,
  10. Yurt dışında kalacağınız sürece geçiminizi karşılayabileceğinizi kanıtlayan belgeler (Okul masraflarınıza ek olarak, geçim giderlerinizi karşılayacak senelik kişi başı en az 10.000 Kanada Doları‘nızın bulunduğunu göstermeniz gerekmektedir.)
  11. Kanada’da seçtiğiniz okulun eğitim ve meslek hayatınızın hedeflerine uygunluğunu dile getiren ve Kanada sonrası için yaptığınız planları açıklayan bir niyet mektubu (İngilizce veya Fransızca olarak yazınız  veya İngilizce veya Fransızca tercümesini  sununuz).
  12. 18 yaş ve üzerindeki herkes için Cumhuriyet Savcılığından alınmış orijinal iyi hal kağıdı,
  13. Üzerinde başvuru formunda belirttiğiniz adresin yazılı olduğu A4 büyüklüğünde bir adet zarf,
  14. Kendi başına seyahat edecek 18 (bazı bölgelerde 19)yaşından küçük çocuklar için Kanada’da noterde hazırlanmış, anne, baba ve Kanada’da çocuğun mesuliyetini üstlenen kişi tarafından imzalanmış yazılı belge. Bu belge İngilizce veya Fransızca olarak hazırlanmalı veya noter tasdikli tercümesi ile birlikte sunulmalıdır.


BAŞVURU BELGELERİ (6 aydan kısa süreli eğitim için)

  1. Vize Formu ,
  2. Kalacağınız sürece geçerli olacak pasaportunuz ,
  3. Son altı ay içerisinde çekilmiş , arka fonu beyaz olan 35*45mm 2 adet vesikalık fotoğraf ,
  4. Garanti Bankasına yatırılmış vize ücreti dekontu ,
  5. Gideceğiniz eğitim kuruluşundan kabul mektubu,
  6. Türkiye’deki son diplomanızın fotokopisi ,
  7. Halen öğrenciliğiniz devam ediyor ise öğrenci belgeniz ve not çizelgesi,
  8. İngilizce öğrenmek için herhangi bir lisan kursuna gitti iseniz aldığınız sertifikanın fotokopisi veya kursa devam ettiğiniz tarihleri ve seviyenizi açıklayan bir mektup,
  9. Çalışıyorsanız, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir yazı ,
  10. Yurt dışında kalacağınız sürece geçiminizi karşılayabileceğinizi kanıtlayan belgeler,
  11. Üzerinde başvuru formunda belirttiğiniz adresin yazılı olduğu A4 büyüklüğünde bir adet zarf,
  12. Kendi başına seyahat edecek 18 (bazı bölgelerde 19) yaşından küçük çocuklar için Kanada’da noterde hazırlanmış, anne, baba ve Kanada’da çocuğun mesuliyetini üstlenen kişi tarafından imzalanmış  yazılı  belge. Bu belge İngilizce veya Fransızca olarak hazırlanmalı veya noter tasdikli tercümesi ile birlikte sunulmalıdır.