YENİ ZELANDA ÖĞRENCİ VİZESİ

BAŞVURU BELGELERİ 

  1. Vize başvuru form (NZIS1012 formu),
  2. Vize için gereken ücret ,
  3. Geçerli Pasaport (geçerlilik süresi, eğitim almayı düşündüğünüz kursun bitiş tarihinden en az 3 ay daha uzun olmalıdır),
  4. Son 3 ay içinde çekilmiş ve arka fonu beyaz olan bir adet fotoğraf ,
  5. Yeni Zelanda'da eğitim göreceğiniz kurumun ön kayıt belgesi ,
  6. Yeni Zelanda'da kalacağınız adresi belirten resmi bir yazı ,
  7. Eğitim veya konaklama masraflarınız önceden ödendi ise, okul veya üniversiteden ödendiğine dair resmi bir yazı,
  8. Gidiş -dönüş uçak bileti rezervasyonu,
  9. Son diplomanız veya eşdeğer belgeniz ,
  10. Türkiye'de halen bir eğitim kuruluşunda kayıtlı iseniz öğrenci belgeniz ve not çizelgesi,
  11. Kendi ülkenizde İngilizce dil kursuna katıldı iseniz  belgesi,
  12. Erkekler için askerlik durumunu belgeleyen evrak,
  13. Eğitim masraflarınızı karşılayabileceğinize dair belgeler,
  14. Öğrenim masraflarınız aileniz veya herhangi başka birisi tarafından karşılanıyorsa; eksiksiz doldurulmuş ve bankadan onaylanmış “Financial Undertaking for a Student Formu (NZIS1014 Formu ) ve kişinin veya kurumun maddi durum belgeleri,
  15. Yeni Zelanda’da 36 haftadan daha kısa süreli eğitim görecek öğrencilerden yukarıdaki evraklara ek olarak kurs parası hariç her ay için en az NZ$ 1.000 tutarında para beyan etmesi gerekir. 36 haftadan daha uzun süre eğitim görecek olanların ise  (gidiş-dönüs bileti hariç) her yıl için NZ$10.000 tutarında para beyan etmesi zorunludur.
  16. Yeni Zelanda’da 2 yıldan uzun süre eğitim görecek 17 yaşından büyük kişilerdenvatandaşı olduğu ve başvuruyu yapmadan önce 5 yıl veya daha uzun süreyle yaşadığı ülke/ülkelerden alınan sabıka kaydı,
  17. Altı aydan uzun 12 aydan kısa ve  12 aydan daha uzun süre kalacacak olan kişilerin yerine getirmesi gereken sağlık prosedürleri.