MALTA ÖĞRENCİ VİZESİ

BAŞVURU BELGELERİ

  1. Vize başvuru formu,
  2. Vize harcı,
  3. Pasaport (geçerlilik süresi vize bitim tarihinden itibaren en az 3 ay olmalıdır),
  4. Pasaportunuzun dolu ve Shengen vizesi olan sayfalarının fotokopileri,
  5. İki adet yeni çekilmiş arka planı beyaz vesikalık fotoğraf,
  6. Kimlik fotokopisi,
  7. Gidiş–dönüş bilet rezervasyonu ,
  8. Schengen üyesi ülkelerde geçerli olacak seyahat sigortası ve fotokopisi (sigorta değeri en az 30.000€ olmalı),
  9. Eğitim alınacak okuldan alınmış;
  10. kayıt belgesi aslı ve fotokopisi ,
  11. okul ücretinin ödendiğine dair makbuz aslı ve fotokopisi ,
  12. Malta’da eğitim süresi boyunca konaklama ile ilgili bilgi,
  13. Son diplomanız veya eşdeğer belgeniz , 
  14. Türkiye'de halen bir eğitim kuruluşunda kayıtlı iseniz öğrenci belgeniz, ve not çizelgesi,
  15. Kendi ülkenizde İngilizce dil eğitiminizi kanıtlayan belge (dil kursuna devam ettiğinize dair yazı vs),
  16. Yurt dışında kalacağınız sürece geçiminizi karşılayabileceğinizi kanıtlayan belgeler (geçerli kredi kartı veya günlük en az €48 harcamasına yetecek kadar nakit) ,
  17. Öğrencinin gelir beyan edememesi durumunda, masrafları başka biri tarafından karşılanacak ise, masrafları karşılayacak şahsın finansal durumunu belgeyen gerekli evraklar ve noter aracılığıyla taahhütname vermesi zorunludur.
  18. 18 yaşın altında anne-baba/veli ile seyahat etmeyen tüm çocuklar için; anne-baba/ velileri tarafından seyahat etmelerine izin verdiklerini teyit eden noter tasdikli muvafakatname. Ailesi ile seyahat eden çocukların vize başvuru formlarının anne ve baba tarafından ayrı ayrı imzalanması zorunludur.