İRLANDA ÖĞRENCİ VİZESİ

BAŞVURU BELGELERİ

  1. Vize başvuru formu,
  2. Vize için gereken ücret, 
  3. Pasaport (İrlanda’dan  ayrılış tarihinden itibaren en az 6 ay süre ile geçerli olması gerekmektedir)ve varsa eski pasaportlarınız. Uzun süreli ikamet için yapılan başvurularda pasaportunuzun en az 12 aylık geçerlilik süresine sahip olması önemle tavsiye olunur.
  4. Pasaportunuzun tüm işlem görmüş sayfalarının fotokopisi ,
  5. Üç adet yeni çekilmiş arka fonu beyaz vesikalık fotoğraf,
  6. Uçak bileti rezevasyonu,
  7. Gideceğiniz eğitim kurumundan kabul mektubu,
  8. İrlanda’daki eğitim süresini kapsayacak sağlık sigortası,
  9. Nüfus müdürlüğünden alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneği,
  10. Türkiye'de halen bir eğitim kuruluşunda kayıtlı iseniz öğrenci belgeniz ve not çizelgesi,
  11. Son diplomanız veya eşdeğer belgeniz ,
  12. Kendi ülkenizde İngilizce dil kursuna katıldığınıza dair belge (İngilizce yeterlilik belgesi),
  13. Bugüne kadar eğitiminizle ilgili almış olduğunuz sertifikaların fotokopileri,
  14. Eğitiminizi, eski iş tecrübelerinizi anlatan İngilizce yazılmış özgeçmiş mektubu,
  15. Erkekler için askerlik durumunu belgeleyen evrak,
  16. İrlanda'da bulunduğunuz süre içerisinde geçiminizi karşılayabileceğinizi kanıtlayan belgeler,
  17. Sponsorun olması durumunda:
    • Sponsor mektubu,
    • Maddi gelir belgeleri,
  18. 18 yaşın altında anne/baba/veli ile seyahat etmeyen tüm çocuklar için:
    • Anne/baba/velileri tarafından seyahat etmelerine izin verdiklerini teyit eden noter tasdikli muvafakatname.