GÜNEY AFRİKA ÖĞRENCİ VİZESİ

BAŞVURU BELGELERİ (3 aydan kısa süreli eğitim için)

  1. Vize başvuru formu,
  2. Vize başvuru ücretinin  İş Bankasına ödendiğine dair dekont,
  3. Güney Afrika'dan ayrılış tarihinden itibaren en az 30 gün süre ile geçerli pasaport,
  4. Arka fonu beyaz 2 adet vesikalık fotoğraf,
  5. Vize başvurusunun değerlendirilmesinden sonra geri ödenebilir €800 deposito,
  6. Gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu veya €800geri ödenebilir deposito veya davet eden kişiden/eğitim kurumundan masrafların kendileri tarafından karşılanacağına dair taahhütname,
  7. Güney Afrika'daki okuldan kabul belgesi,
  8. Konaklama ile ilgili bilgi,
  9. Doğum kayıt örneği ,
  10. (Var ise) evlilik cüzdanı,
  11. Son diplomanız veya eşdeğer belgeniz ,
  12. Türkiye'de halen bir eğitim kuruluşunda kayıtlı iseniz öğrenci belgeniz ve not çizelgesi,
  13. Kendi ülkenizde İngilizce dil eğitiminizi kanıtlayan belge(dil kursuna devam ettiğinize dair yazı),
  14. Eğitim, ulaşım , konaklama ve diğer masrafları karşılayabileceğinize dair finansal durumunuzu gösterir belgeler,
  15. Reşit olmayan öğrenciler için ebeveynleri yada velayet sahibi ebeveyn tarafından noter huzurunda verilmiş  muvafakatname.


BAŞVURU BELGELERİ (3 aydan uzun süreli eğitim için)

  1. Vize başvuru formu,
  2. Vize başvuru ücretinin İş Bankasına ödendiğine dair dekont,
  3. Güney Afrika'dan ayrılış tarihinden itibaren en az 30 gün süre ile geçerli pasaport,
  4. Arka fonu beyaz  2 adet vesikalık fotoğraf,
  5. Gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu (vize onayından sonra biletin Güney Afrika Konslolosluğuna sunulması gerekir),
  6. Vize başvurusunun değerlendirilmesinden sonra geri ödenebilir €800 deposito,
  7. Güney Afrika'daki okuldan kabul belgesi,
  8. Konaklama ile ilgili bilgi,
  9. (Var ise) evlilik cüzdanı
  10. Cumhuriyet Savcılığından alınmış sabıka kaydı,
  11. Sağlık raporu ve akciğer filmi ve raporu ,
  12. Son diplomanız veya eşdeğer belgeniz,
  13. Türkiye'de halen bir eğitim kuruluşunda kayıtlı iseniz öğrenci belgeniz ve not çizelgesi,
  14. Kendi ülkenizde İngilizce dil eğitiminizi kanıtlayan belge(dil kursuna devam ettiğinize dair yazı),
  15. Eğitim, ulaşım , konaklama ve diğer masrafları karşılayabileceğinize dair finansal durumunuzu gösterir belgeler,
  16. 21 yaş altındaki öğrenciler için:
    • Eğitimi süresince Güney Afrika’da sorumluluğunu alacak kişi yada kurum tarafından verilmiş teyit yazısı,
    • Ebeveynler yada velayet sahibi ebeveyn tarfından noter huzurunda verilmiş  muvafakatname.