ALMANYA ÖĞRENCİ VİZESİ

BAŞVURU BELGELERİ (3 aydan kısa süreli eğitim için)

  1. En az 12 ay  geçerli olacak pasaport ve var ise eski pasaportlarınız,
  2. Vize başvuru formu ve beyanname,
  3. Son 6 ay içerisinde çektirilmiş, biometrik ve arka planı beyaz olan 3 adet vesikalık  fotoğraf,
  4. Vize ücreti,
  5. Gideceğiniz eğitim kuruluşundan alınmış haftada en az 20 ders saatlik kabul belgesi aslı ve fotokopisi ,
  6. Tüm ebeveynlerin, bütün kardeşlerin var ise çocukların belirtilmiş olduğu vukatlı nüfus kayıt örneği aslı ve fotokopisi,
  7. Bütün Schengen ülkelerini kapsayan sağlık sigortası aslı ve fotokopisi (asgari teminat limiti €30.000 olmalıdır),
  8. Dil öğrenimi Türkiye’de başlamış olduğunuz eğitimi ilerletmek için gerektiğinde, daha önce veya halen devam etmekte olduğunuz okulunuzdan veya Almanca kursundan alınmış Almanca seviyenizi belirten yazı aslı ve fotokopisi,
  9. Çalışıyorsanız ve dil öğrenimi mesleki nedenlerden dolayı gerekiyorsa, aşağıdaki belgelerin tercüme edilmiş olarak aslı ve fotokopileri istenmektedir:
    • Almanca bilgisinin mesleki gelişiminiz için gerekli olduğuna dair işveren yazısı,
    • Hangi tarihten itibaren, hangi görevle şirkette çalıştığınızı ve aylık ne kadar maaş  aldığınızı içeren işveren belgesi.
  10. Halen öğrenciliğiniz devam ediyor ise öğrenci belgeniz ve not çizelgesi, mezun oldu iseniz mezuniyet belgenizin aslı ve fotokopisi,
  11. Yurt dışında kalacağınız sürece geçiminizi karşılayabileceğinizi kanıtlayan belgeler ve fotokopileri.
  12. Erkek adaylar için askerlik durumunu gösteren belge,
  13. Reşit olmayan öğrenciler için;
    • Ebevenleri yada  velayet sahibi ebeveyn tarafından noter huzurunda verilmiş bir muvafakatname aslı ve fotokopisi,
    • Ebeveynler tarafından seyahat, konaklama ve eğitim masraflarının karşılandığına dair bir yazı.


BAŞVURU BELGELERİ (3 aydan uzun süreli eğitim için)

  1. En az 12 ay  geçerli olacak pasaport  ve var ise eski pasaportlarınız ,
  2. Vize başvuru formu ve beyanname ( aslı ve 2 fotokopisi),
  3. Son 6 ay içerisinde çektirilmiş, biometrik ve arka planı beyaz olan 3 adet vesikalık  fotoğraf,
  4. Vize ücreti,
  5. Gideceğiniz eğitim kuruluşundan alınmış haftada en az 18 ders saatlik kabul belgesi (aslı ve 2 fotokopisi),
  6. Türkiye’deki son diplomanız ve tercümesi (aslı ve 2 fotokopisi),
  7. Okul /üniversite eğitiminden sonra çalıştığınıza dair belgeler ve lüzum görüldüğü takdirde, mesleki gelişim bakımından Almanca dil kursunun gerekli
  8. olduğunu ifade eden işveren yazısı (aslı ve 2 fotokopisi),
  9. Halen öğrenciliğiniz devam ediyor ise öğrenci belgeniz ve not çizelgesi,
  10. Dil öğrenimi Türkiye’de başlamış olduğunuz eğitimi ilerletmek için gerektiğinde, daha önce veya halen devam etmekte olduğunuz okulunuzdan veya
  11. Almanca kursundan alınmış Almanca seviyenizi belirten bir yazı,
  12. Ebeveynler tarafından verilmiş, geçim masraflarını karşılamak üzere aylık en az €643 değerinde eğitim süresini kapsayan taahhütname (aslı ve 2 fotokopisi) veya Almanya’da bloke edilmiş bir banka hesabı,
  13. Yurt dışında kalacağınız sürece geçiminizi karşılayabileceğinizi kanıtlayan belgeler ve fotokopileri,
  14. Erkek adayların askerlik durumunu gösteren belge.

NOT: Üniversiteye devam edecek öğrenciler için ayrıca belgeler istenmektedir. Sorunuz.